Ponická jarná 30-tka a zlomená noha

Na sobotu 23. apríla 2016 si 55 účastníkov (z Košíc, z Liptovských Sliačov, z Martina, Banskej Bystrice a okolia) zvolilo 1. ročník pochodu Ponická jarná 30-tka. Preplnený spoj vyložil turistov na Povrazníku, odkiaľ sa masa valila smerom na Vartu so zvyškami vartovky a Šajbicu s krásnym kruhovým výhľadom. V doline Driekyňa sme sa občerstvili z prameňa, kde sa odpojila skupinka z Vibramy Malachov. Ďalšie straty boli na Pôlči, kde sa nešťastne šmykla na poľnej ceste jedna účastníčka a zlomila si nohu. Našťastie na blízku je obývaná samota Ratajová, kde ju domáci ratovali a odviezli k sanitke do Slovenskej Ľupče. Prajeme bezproblémové liečenie.

Po hodinovej neplánovanej prestávke pochod pokračoval v trase cez Stráž a Rušeňovo ponad Poniky. Na Bani sa pripojila dvojica nových účastníkov a za sedlom pod Drienkom turisti zakotvili v centre Môlče pod dohľadom pána starostu, ktorý pripravil výborné posedenie s čapovanými nápojmi. Slabý dážď neodradil od ďalšieho pokračovania. Vyprevadili sme pár ľudí, ktorí nastúpili na autobus a zostava posilnená pánom pokladníkom z Hornej Mičinej, pokračovala týmto smerom. V dobrej nálade a stále plní síl všetci vystúpili na záverečný najvyšší bod – Stará kopa s krásnym výhľadom na naše mesto. Nasledoval len strmý zostup na Podrybu a Mičinskú cestu, kde sme sa rozlúčili.

Parametre túry:

-TT-

komentáre 3 k článku “Ponická jarná 30-tka a zlomená noha”

  1. Peter Cyprian píše:

    To nemyslíš vážne! Vzdialenosť 27,5 km! To znamená, že sme nenaplnili zadanie?

  2. Tomáš Trstenský píše:

    Peter: to ukázal prístroj. Mapová vzdialenosť bola 30 km. Bežne sa nám na túre stáva, že dve alebo tri navigácie (aplíkácie) ukážu rozdielnu vzdialenosť a prevýšenie to už ani nehovorím. Mohol som napísať 30 km, ale beriem údaj, čo zaznamenal prístroj.

  3. Miro píše:

    Môj Garmin zaznamenal 30,1km pri AS, kde sme sa rozišli … Ja beriem zadanie ako splnené -:)