Z Čerína do Detvy

Na nedeľňajšiu túru (opäť s Tomášom a mimo značiek) prišlo 8 turistov. Začali sme v Čeríne a pokračovali cez pasienky, polia, lesíky, pričom sme mali čoskoro pekné výhľady nielen na Kremnické vrchy ale i Veľkú Fatru a Nízke Tatry. V Hrochoti sme si v tieni oddýchli a niečo zjedli. Čakalo nás dlhá trasa do Detvy cez Hrochotskú dolinu a podpolianske lazy, na ktoré sme sa všetci tešili: Bugarovo – Skalica – Macáková – Pajta – Jazovec – Iviny – Trňavy – Chrapková – Močariny – Stavanisko/Detva.

Prechod cez Hrochotskú dolinu – na druhý breh potoka a stráň nad ním bol dosť nepríjemný kvôli blúdeniu a nefalšovanú divočinu. Potom už bolo fajn – kráčali sme dosť často spevnenou cestou v lese a keď sme boli na slnku, pofukoval vetríček. Nezabudnuteľné bude iste stretnutie so srdečnými domácimi na Macákovej, kde sme poprosili o vodu a dostali sme aj pivo.

Putovali sme ďalej z jedného lazu na druhý – ani sme poriadne nevedeli, ktorý je ktorý, no podstatné bolo, že sme mali krásne scenérie blízko a ďaleké výhľady do Zvolenskej kotliny, na Javorie, detvianske lazy Piešť I. a Piešť II. v diaľke. Veľa sme fotili.

Do Detvy – časť Stavanisko sme prišli tak akurát, aby sme pridali do kroku a stihli autobus. Štvorica z nás sa rozhodla pre neskorší vlak, a tak sme sa rozdelili. Všetci sme síce unavení, ale spokojní došli domov z túry Podpoľaním, ktorej sa nedalo odolať.

Parametre túry:

-Slávka-

Komentáre sú uzavreté.