Kalendár turistických podujatí na sezónu zima 2011/2012

Klub slovenských turistov Banská Bystrica – Kremnička pripravil kalendár turistických akcií pre obdobie zima 2011/2012 pre každého turistu bez ohľadu na to, či je náš člen alebo nie.  Na klasické podujatia (presun verejnou dopravou) sa nemusíte prihlasovať. Na ostatné akcie (autobusový zájazd, presun vlastnými autami a viacdenné túry s ubytovaním) je potrebné, aby všetci záujemcovia včasne ohlásili svoj záujem zúčastniť sa u vedúceho túry, ktorý je uvedený pri každom podujatí vrátane jeho kontaktných údajov.

NAJBLIŽŠIE PODUJATIA:

PLÁNOVANÉ AKCIE:

  • Premietanie filmov v Kremničke,
  • Lyžiarska turistika v Kremnických vrchoch (bežky),
  • Zimný výstup na Rozsutce (Malá Fatra).

AKTUÁLNE OZNAMY:

  • Darovať 2 % pre náš klub je aktuálne aj tento rok. Okrem členských príspevkov, je to jediný druh podpory pre naše občianske združenie. Ďakujeme. Predvyplnené tlačivo si môžete stiahnuť z tohto odkazu.
  • Členovia, ktorí sa nezúčastnili Výročnej členskej schôdze klubu si môžu kúpiť členskú známku KST pre rok 2012 u Janky Macháčkovej v hodnote 5,- € na kontaktoch: 0915 975 665 alebo [email] machackovajana@azet.sk[/email].
  • Možnosť stiahnutia novej prezentácie kurzu základov VhT 2012 z Milošovho outdoor webu.
  • Zverejnili sme kalendár podujatí podbrezovských turistov.
  • Členom a priaznivcom klubu dávame do pozornosti zvýhodnený nákup termotričiek. Viac informácií nájdete v samostatnom článku.

Iné zimné turistické akcie mimo bežkovania:

Zimný výstup na Rozsutce

Boli sme tam už po dva roky a stále bude čo obdivovať. No treba mačky a čakan, aby sme výstup absolvovali s úsmevom na tvári. Tak isto vyčkáme na správne snehové podmienky v Malej Fatre.

Vedúci akcie: Milan Hlavatý     mobil: 0904 070 885

Bežkárske turistické akcie

V našom klube sa turistické akcie na bežkách neplánujú. Vyhneme sa tým nedorozumeniam pri prípadnom nedostatku snehu. Ak sú dobré snehové podmienky chodíme takmer pravidelne každý víkend na naše blízke Kremnické vrchy, kde mávame upravenú bielu stopu, romantický Hostinec a stretávame veľa dobrých priateľov.

26. decembra 2011  Štefanská túra

Ak napadne sneh vhodný na bežkovanie, pôjdeme na Hostinec. Zraz bude na AS Banská Bystrica, kde o 8.00 hodine odchádza autobus na Kordíky, resp. z iných zastávok uvedeného autobusového spoja. Ak budú Vianoce bez snehu, vybehneme si na Ďumbier, kde pri krásnom kríži si zaspievame vianočné koledy. Zraz na Ďumbier bude o 8.00 hodine na Huštáku (parkovisko pred poisťovňou), odkiaľ pôjdeme na Trangošku vlastnými autami. Podľa snehových podmienok treba pribaliť na Ďumbier aj potrebný výstroj.

Na Štefana platí varianta pre bežkárov, nakoľko na kremnickom hrebeni sú výborné snehové podmienky. Trasu si každý vyberie podľa svojich schopností tak, aby o 12.00 bol na Hostinci.

Vedúci akcie: Milan Hlavatý     mobil: 0904 070 885


31. decembra 2011  Silvestrovský výstup na Panský diel

Krátka poldenná  turistická akcia na sklonku roka, kde si priatelia z hôr doprajú rozlúčiť sa tam, kde  nám tak často býva fajn. Trasa povedie z historickej baníckej osady Špania Dolina na Panský diel, kde si zaželáme všetko najlepšie a zbehneme do Sásovej, každý na svoj autobus, aby sme ešte v pohode stihli navariť silvestrovskú kapustnicu, poprípade sa vyfintiť na oslavu Nového roka. Zraz účastníkov bude na AS Banská Bystrica tak, aby sme chytili autobus o 8.00 hodine z nástupišťa č. 8 smer Špania Dolina, resp. z iných zastávok uvedeného spoja.

Vedúci akcie: Milan Hlavatý     mobil: 0904 070 885


14. januára 2012  Zimný  prechod roklinami Slovenského raja

Tentoraz navštívime roklinu Veľký Sokol a Piecky. Zimné čaro Slovenského raja nás už viackrát uchvátilo. So správnym výstrojom je to možné. Budeme čakať na tie najlepšie podmienky a včas sa dozviete podrobnosti i dátum podujatia.

Akcia prechod roklinami Slovenského raja bude v sobotu 14. 1. 2012, nakoľko sa vytvorili priaznivé snehové podmienky. Navštívime roklinu Veľký sokol a Piecky. Zraz účastníkov bude na Huštáku Allianz o 6.00 hodine. Doprava vlastnými autami. Nezabudnúť aspoň teleskopické palice, odporúčame aj čakan a mačky (stúpacie železá), no nie sú povinnosťou. Vodiči áut nech si sami vyberú členov posádky. Predpokladaný príchod do BB je o 19.00 hodine.

Vedúci akcie: Milan Hlavatý     mobil: 0904 070 885

17. – 19. februára  Zimné klubové sústredenie na Zbojskách

Pozor zmena termínu z pôvodne 10. – 12. 2. na nový 17. – 19. 2.

Siedmy ročník zimného klubového sústredenia na novom mieste s novými možnosťami a zážitkami dostupné pre každého bez obmedzenia športovej výbavy. Sú pripravené trasy pre lyžiarsku turistiku mimo upravených bežeckých trás (sedlo Zbojská – sedlo Diel – sedlo Chlipavice a späť; sedlo Zbojská – Chata Zbojská – Pekárove jamy – Kučelach (príp. až na Burdu) – Ždiarik – Galička – sedlo Zbojská), trasy pre snežnicové túry (výstup na Fabovu hoľu – najvyšší bod Veporských vrchov a zároveň NP Muránska planina, výstup na Striebornú), prechod zimnou roklinou Čertova dolina (Náučný chodník zbojníka Jakuba Surovca) – odporúčajú sa mačky a čakan a taktiež trasy pre pešiakov, kde stačia paličky a návleky. Súčasťou podujatia bude exkurzia do výrobne syra a ukážky práce na salaši s ovečkami.

Účasť je možná aj počas jedného dňa (sobota alebo nedeľa). Ranný zraz je o 8.00 h na Huštáku pred poisťovňou (doprava vlastnými autami).

Ubytovanie: Zbojnícky dvor – Salaš Zbojská priamo v sedle Zbojská, troj-, štvor-, päť- a šesť-miestne izby s vlastnou toaletou a sprchou (vaňa/sprchovací kút). Máme vybavené zľavnené ubytovanie vo vlastnom spacáku (cca 6,- € človek/noc), prípadne, kto má záujem, môže mať posteľné povlečenie (9,30 € človek/noc). Izby sú vykurované krbom. Prístup autom priamo na Zbojnícky dvor.

Stravovanie: individuálne, buď vo vlastnej kuchynke v ubytovacej časti alebo v reštaurácii Salaš Zbojská z ponuky jedál. Je možnosť objednania výdatných raňajok v reštaurácii v hodnote 3,- €.

Doprava: individuálne, buď vlastnými autami alebo verejnou dopravou (vlak – zastávka „Zbojská“ alebo autobus – zastávka „Pohronská Polhora, Zbojská, žel. zast.“). Príchod v piatok v priebehu dňa a odchod v nedeľu poobede. Presun verejnou dopravou: odporúčaný piatkový priamy spoj je autobus (smer Hnúšťa) o 16.10 h z AS BB (nástupište č. 22), príp. autobus (smer Brezno) z nástupišťa č. 21 o 18.15 h s prestupom na autobus o 19.30 h (smer Tisovec). Prípadne v sobotu na priamy autobus (smer Tisovec) o 7.45 h z AS BB (nástupište č. 5). Spiatočný vlak domov ide v sobotu i v nedeľu o 17.12 h priamo zo sedla Zbojská s prípojom na rýchlik Horehronec v Brezne o 18.00 h.

Vedúci akcie a prihlášky: Tomáš Trstenský 0910 190 949

24. februára  Výročná členská schôdza klubu

Pozývame členov a priaznivcov klubu na výročnú členskú schôdzu KST Banská  Bystrica – Kremnička, ktorá  bude v piatok 24. 2. 2012 v reštaurácii U Vinca v Kremničke (tam, kde bola aj vlani) so začiatkom o 17.00 hodine. Prezentácia členov začne od 16.00 h. Do Kremničky ide MHD trolejbus č. 2 a 3 a autobusy č. 21 a 22.

Prines si  so sebou členský preukaz na vlepenie členskej známky, nápady pre nový turistický kalendár, úsmev a pekné slovo priateľom a batoh s vibramami zameň za spoločenský oblek. Organizátori dúfajú, že účasť bude podobná vlaňajšej, aby sa mohol nahlásiť primeraný počet stravníkov. Po večeri bude posedenie pri hudbe. Vstupné na schôdzu je členská známka a v tom je započítaná večera.

-Výkonný výbor KST Banská Bystrica – Kremnička-

Komentáre sú uzavreté.